2. SIERRA I FABRA, Jordi: 4 dies de gener

FITXA QUATRE DIES DE GENER
Quatre dies de gener
Jordi Sierrra i Fabra.
Rosa dels vents; 1a edició, 283 pàgines.
ISBN: 978-84-01-3874-2
Biografia: Jordi Sierra i Fabra (Barcelona, 1947) és un dels autors més prolífics i premiats del panorama literari espanyol i, amb vuit milions de llibres venuts i dues dotzenes de premis literaris a banda i banda de l’Atlàntic, un dels autors més sorprenents per la versatilitat de la seva obra. Viatger impenitent-part de la seva extensa producció es nodreix dels seus viatges- i compromès amb la realitat, ha creat la Fundació Jordi Sierra i Fabra a Espanya i la Fundació Taller de Letras Jordi Sierra i Fabra a Colòmbia, dedicades a impulsar la lectura i la cultura, i a ajudar als joves escriptors en els seus primers passos.

Resultado de imagen de jodri sierra i fabra
Algunes de les seves publicacions són:
  • 27 edad maldita (2002)
  • 97 formas de decir te quiero (2005)
  • Allà on sigui el meu cor (Cat)
  • Aydin (2013)
Tema: El 22 de gener de 1939 el Govern abandona Barcelona a la seva sort i la ciutat queda a la mercè de les tropes de Franco. Durant quatre dies s’esdevé un caos total sota el pes de la derrota, la fam i la por, alhora que els vençuts emprenen la fugida cap al exili. En aquest marc, l’inspector Miquel Mascarell, l’últim policia de Barcelona, que no pot marxar perquè la seva dona està greument malalta, s’enfronta al darrer cas d ela seva carrera, el de la filla d’una prostituta, una adolescent violentament assassinada. En aquests quatre dies, a peu per la ciutat desesperada, buscarà l’assassí i descobrirà que els vells feixistes amagats tornen a casa i reprenen les seves vides, disposats a la venjança.


Amb un documentat rerefons història que recrea d’una manera fidel la realitat d’aquell moment, Quatre dies de gener és la novel·la d’una resistència límit i la voluntat de supervivència de tot ésser humà davant la adversitat .
Personatges: el protagonista es diu Ferran Mascarell que és un inspector i la seva dona es diu Quimeta.
Se situa a l’acabament de la Guerra Civil pel que fa el període històric, concretament comença amb l’abandonament del govern de Barcelona el 22 de gener del 1939.
El Gènere literari és misteri i intriga
Un fragment del llibre:
Amb en Roger desaparegut, i ells sense fills, la saga dels Mascarell s’acabava abruptament.
És clar que per al món que els havia de sobrevenir...
En Vicenç el va estrènyer amb totes les seves forces. —Deixa’m... que pugi... a veure-la —va barbotejar.
—No —el va abraçar encara més fort el seu germà gran. —No és just.
—Res no és just, però les coses són com són.
—Què... li diràs?
—Res, de moment. Després ja ho veurem. Quan això s’acabi i siguin físicament a Barcelona, ja hi haurà temps.
—T’ha demanat...?
—Sí, l’última vegada fa un parell de minuts.
L’abraçada es va perllongar, va esdevenir pura energia, vasos comunicants de sentiments que anaven i venien en un flux harmònic però intempestiu. Un milió d’escenes, imatges, paraules i moments van desfilar pels seus caps, resumint una vida en comú.
Els va costar separar-se.

Ho van fer mentre algú començava a pujar per l’escala parlant en veu alta, tot sol.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada