dijous, 22 de març de 2018

QUADERN DE VIATGE:

Iniciem el VIATGE A L'EXILI

Matí a La Jonquera.


El MUME forma part d'un conjunt memorial transfronterer en relació a la Retirada de la Guerra Civil espanyola i a la Segona Guerra Mundial entre la demarcació de Girona i el Llenguadoc-Rosselló.
Un repàs històric dels fets de la Guerra Civil Espanyola, de documents i objectes exposats així com fotografies i plafons explicatius que ens van fer entendre tot un conjunt de fets, causes i conseqüències d'aquesta Guerra i en especial de l'exili a la zona que començàrem a visitar a la sortida del museu.
Camí de Prada de ConflentLa nostra pròxima destinació era anar a Prada de Conflent per contemplar d'aprop El Canigó i recordar el lloc on Pompeu Fabra i Pau Casals van viure part del seu exili.


El Canigó

Però se'ns van frustrar  de cop tots els intens per arribar-hi...


Més de quatre hores al costat d'una via molt transitada,  sense possibilitats de mobilitat... vàrem acabar dinant i seguint els camins del riu proper. Molt vent. Fred . Impotència i resignació. Un bus espatllat i una tarda que es va resoldre d'una forma que no era gens la prevista. Tot i així, la situació no era comparable a les persones que van trepitjar aquests mateixos camins l'any 1939.Dinant resignats

 Menjant al voral de l'autovia.
Camí d'Argelers

A la tarda vàrem arribar a l'hotel d'Argelers. Estàvem cansats i teníem gana. L'aigua calenta i el sabó corrien pels nostres cossos netejant la pols d'una tarda que se'ns va fer molt llarga.  L'aigua era calenta. Els llençols blancs i nets.  L'estança era acollidora.Un espai de silenci i pau. La nit  prometia molt.
El Sol es pon a Argelers.

Però continuavem tenint gana.

Ara sí...!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada